sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Visakisa med FemmaDonna - Final Round


Tammikuun puolessa välissä pistimme FemmaDonnan kanssa kisan pystyyn kumpi pääsee ensimmäisenä irti Visan painavan otteen alta.

Lähdössä saldot olivat 1605 / 1560€, minun edukseni.Toinen erä käytiin helmikuun aikana jonka tuloksena kolmanteen erään lähdettiin lukemista 720 / 820€, Femmiksen eduksi.

Nyt on sitten aika sille viimeiselle kolmannelle erälle, joka on myös kisan viimeinen. Torstaina oli itselläni palkkapäivä jolloin Visaan meni vakiolyhennys 47€ ja risat, sen lisäksi tein vielä 500€ ylimääräisen lyhennyksen. Perjantaina rupesin miettimään, että Visaa on jäljellä enää alle 300€ ja hinku senkin poismaksemiseen on kova. Päätin siis tasoittaa säästötilini mukavaan tasasataseen ja tehdä vielä yhden vajaan 90€ lyhennyksen, epähuomiossa maksoin sen sitten käyttötililtäni jonka takia säästötilin saldo oli edelleen samoissa melkein 400€ lukemissa.

Saldo oli tänä aamuna siten jäljellä 206,23€ sentilleen. Aamupalaa syödessäni mietin, että voin huhtikuussa joko maksaa tuon verran Visalaskua pois tai sitten voin maksaa sen nyt nolliin ja käyttää hutikuussa tuon saman verran esimerkiksi projektiauton uusiin kesärenkaisiin tai hätävaratilini kasvattamiseen. Koska minulla on kaksi hätävaratiliä niin toisen saldon putoaminen parilla sadalla ei aiheuta mitään järkyttävää riskiä taloudelleni niin päätin hieman huijata ja oikaista siitä mistä aita on matalin, eli säästötilin kohdalta. Siten voinkin (ehkä jopa ylpeänä) kertoa, että maksoin tänään koko loppusaldon Visalaskustani pois ja saldo tulee näyttämään huomenna, pankkien maksuliikenteen pyörähtäessä taas viikonlopputauoltaan käyntiin, pyöreät NOLLA EUROA!


Koska FemmaDonna meinasi maksaa Visansa pois huomenna tiedossa olevien bonusten turvin niin tulossa olisi tasapeli. Odotellaan siis ja katsotaan mimmoisen kirin Femmis saa aikaan :P Toivon, että (esimerkistäni sisuuntuneena) Femmis lyö Visaa kirveellä päähän oikein olan takaa ja hautaa sen tammikuussa valmiiksi kaivettuun kuoppaan syvälle painavan betonilaatan alle :)


MietteitäTähän kisaan heittäytyminen on kenties parasta mitä olen taloudellisesti saanut aikaan viimeisen vuoden aikana. Tilannehan ryöpsähti käsistä vuosi sitten tehdyn kylpyhuoneremontin aikana jolloin remppaa varten otetussa lainassa emme huomioineet hankittavien kalusteiden kustannuksia. Ne tuli sitten hankittua suurimmaksi osaksi nimenomaan Visan kautta ja saldo karkasi taivaisiin parissa kuukaudessa. Samalta Visalta meni muistaakseni myös minun osuuteni remontin ajaksi hankitun väliaikaismajoituksen kustannuksista joita vakuutusyhtiö ei korvannut, koska kyseessä ei ollut äkillinen vesivaurio vaan pitkän ajan kuluessa tapahtunut vuoto.

Tunne on melko omituinen, kolmessa kuukaudessa muutamaa lanttia vaille 2000€ maksettua kulutusluottoa (onnistuin tammikuussa kasvattamaan tuota 1560€ Visalaskuani vielä noin 150€ arvosta ja helmikuussa tuli sen hetkisen saldon päälle saman verran häämatkaristeilyltä). Olen ollut taloudellisesti hieman normaalia tiukemmalla, esimerkiksi sijoituksiin on mennyt vain 50€/kk normaalin 300€ sijaan, mutta toisaalta hätävaratilien saldo on kasvanut tänä aikana normaalisti pikku hiljaa ja rahani ovat riittäneet aina seuraavaan palkkapäivään. Rahatilanne on aiheuttanut pientä stressiä, mutta toisaalta olen koko ajan saanut kaikki laskuni hoidettua käyttötililtä sekä pystynyt ruokakaupassa käydessäni ostamaan hyvää ja laadukasta ruokaa normaalisti kahdelle ihmiselle, muutamia omaan sokeri- ja kofeiiniaddiktioon hankittuja energiajuomatölkkejä unohtamatta ;) Olen myös pystynyt suunnittelemaan miten tuon saman rahan voi jatkossa säästää tai käyttää menoihin niin, että Visaa ei tarvitse jatkossa enää käyttää.


Tästä ei voi oikeastaan vetää muuta johtopäätöstä kuin sen, että normaaleissa olosuhteissa käytän rahojani aivan järjettömän avokätisesti ja tuhlailukohteita taitaa olla huomattavasti enemmän kuin mitä kuukausittaisista talouskatsauksistani huolimatta edes tiedostan! Voi siis olla, että joudun tämän vuoden mittaan tarkastelemaan kulutuskäyttäytymistäni huomattavasti tarkemmin ja tekemään myös niitä epämiellyttävämpiä huomioita rahankäyttökohteistani- ja tavoistani.


Ajattelin myös perustaa itselleni oman kulutusluottorahaston toiselle hätävaratililleni. Siis semmoisen tilin josta jatkossa pystyn ottamaan tarpeellisiin menoihin lainaa itseltäni ja seuraavan palkkapäivän koittaessa maksan sitten tuon kyseisen summan sinne tilille takaisin jonkin sopivan ~10% koron kera. Jos joudun käyttämään Visaa niin sitten se saldo maksetaan heti seuraavana päivänä pois tuolta kyseiseltä tililtä ja tuolle tilille siirretään käyttötililtä laskua vastaava summa + 10% korkoa. Olisikohan tuossa mitään järkeä ja kuinka suuri summa tuonne tilille olisi hyvä varata? Itselläni olisi mielessä niinkin suuri summa kuin 5000€ koska se riittäisi tarpeen vaatiessa myös esimerkiksi auton ostamiseen tai asunto/remonttilainojen aika huomattavaan kertalyhennykseen :)


Näillä puheilla kiitän Femmistä tästä kisasta (seuraavaa vetoa odotellessa)! Mansikkamargaritaa ei ole tähän hätään tarjolla, mutta Citymarketissa oli halpaa kokista, taidan siis ottaa aurinkoisen päivän kunniaksi tölkillisen ja ruveta katselemaan houkuttelevia sijoituskohteita USAn markkinoilta nyt kun huhtikuussa on rahaa käytettäväksi ja dollari houkuttelevan halpa :)

7 kommenttia:

 1. Onnittelut ;) Täälläki jännätää miten Femma pystyy vastaan tuohon, tuleeko tasapeli vai voititko ;) Hulppea suoritus joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 2. Huikea kisa ja onnittelut visan nollaantumisesta!

  VastaaPoista
 3. Siis teidän visakisa on parasta mitä on tapahtunut alkuvuodesta! Mäkin haluan kisata! 🤣🤣🤣
  Onneksi olkoon Visan nolliintumisesta! Olet oikeassa tuosta rahan valumisesta aika nopsaankin jos ei pidä tiukkaa budjettia siitä mitä tapahtuu ja ostelee 😑🤔

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! Kova kisa teillä oli. Hyvä idea tuo kulutusluottorahasto, mutta ehkä voisit palkita itsesi sen perustamisesta sillä, että voisit käyttää sieltä korottomasti ainakin niin kauan kun maksat koko summan seuraavasta palkasta. Ja vasta jos rahan kokonaan palauttaminen kerralla ei onnistu, maksat lopulle vaikka jotain kohtuullista viiden prosentin korkoa?

  VastaaPoista