lauantai 17. helmikuuta 2018

Visakisa med FemmaDonna - Round 2

Vuosi on edennyt jo toisen kuukauden jälkimmäiselle puoliskolle ja Visakisa kovenee :D

Kuukausi sitten oltiin tilanteessa 920 / 1180 € eli olin 260€ verran tappiolla Femman lyötyä suoraan vyön alle melko mukavankokoisella lyhennyksellä heti kisan alkuvaiheessa.

Sittemmin tapahtunutta 

 

  • 31.1 pienien budjettiongelmien vuoksi Femmiksen saldo oli pompannut 50€ ylöspäin eli oletin summaksi 966€.
  • Update: edellisen kohdan kirjoittamisen jälkeen Femmis varmisti saldon nousuksi 382€, joten kokonaissaldo 9.2 hänellä lienee ollut 916+382 = 1298 €. Samassa yhteydessä Visaan tuli kuitenkin 578€ suuruinen lyhennys joten tämän hetkinen saldo Donnalla on 720€.
  • Heti helmikuun alkuun omalle kohdalleni osui hääjuhlat ja sen jälkeinen laivamatka. Emme halunneet tuolla reissulla käyttää liikaa lahjarahoja koska ne on tarkoitettu varsinaiseen matkaan myöhemmin ensi syksynä pimeyden puskiessa päälle. Olisihan tuolta Ruotsin puolelta löytynyt vaikka mitä hienoa krääsää (jota saa käytännössä ihan jokaisesta kaupasta eri nimikkeillä myös täältä Suomesta). Piheys iski ja Visakisa kolkutti takaraivossa joten onnistuin rajoittamaan Visalaskun kasvun yhteen ostosreissuun laivan Tax Free -myymälässä. Olen erittäin perso erilaisille alkoholijuomille, joten pystyn myöntämään ostaneeni pelkkää alkoholia karvan päälle 140€ arvosta. Käytännössä tuo koostui muutamasta litran lekasta hyvää rommia ja viskiä koska laivalla ne näyttivät olevan huomattavasti edullisempia kuin Alkon hyllyssä olevat vastineensa.
  • Palkkapäivä osui kohdalleni 15.2 jolloin tein 500€ lyhennyksen Visaan. Laivamatka nosti Visalaskun 1180+140 = 1320€ lukemaan ja siitä 500€ lyhennys tiputti oman velkasaldoni lukemaan 820€. 

 Suunnitelmat Round 3 varalle

 

Kolmanteen erään lähdetään siis lukemista 720 / 820 €. Olen kuronut kakkoserässä eroa pienemmäksi ja olen enää satasen jäljessä. Periaatteessa pystyisin nollaamaan tuon eron jo nyt, mutta olen varautunut uusimaan autoni akun ennen talven loppua ja haluan maksaa siitä koituvan ~200€ suuruisen laskun käyttövaroista enkä Visaa vinguttamalla. Sen vuoksi hyväksyn pienen takaa-ajoaseman tässä vaiheessa.

 

Lukion lyhyen matematiikan kutosen keskiarvolla olen myös laskeskellut, että tähän mennessä tehdyillä lyhennyksillä kumpikaan ei saa velkasaldoaan  nollattua vielä maaliskuun aikana, ainakaan kestävällä tavalla niin, että se Visa myös pysyy kuopattuna huhtikuun palkkapäiviin saakka. Senkin vuoksi tuo pieni ero saldoissa on hyväksyttävä ja jos akkurahoissa säästyy, tai saan muuten kerättyä varantoa normaalia suurempaan maaliskuun lyhennykseen, niin minulla on aikaa tässä niin tehdä. Olen maannut lisäksi viimeisen päälle viikon kotisohvalla flunssan ja yskän takia joten rahaa on säästynyt rehellisesti arvioiden kymppejä tai ehkä hyvällä tuurilla jopa päälle satasen verran. Nuo tulevat varmasti tarpeen kun maaliskuun palkkapäivä koittaa ja Visaa lähdetään jälleen lyhentämään :)

 

Katsotaan siis kuinka meille kisassa lopulta käy. Kumpi vie voiton ja pääsee siten nauttimaan varaslähdöllä kulutusluotottomasta elämästä taas täysin siemauksin, kumpi saa sijoittaa ennen toista tuon tähän mennessä Visalyhennykseen menneen, luksukselta kuulostavan, ~500€ verran mansikkamargaritoihin ja sijoitustilin kasvattamiseen :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä kisa ja palkinto on loistava (500 euron verran esim. sijoitustilin kasvattamista kulutusluottottomassa elämässä)!

    VastaaPoista