perjantai 9. syyskuuta 2016

Elokuun 2016 tulot ja menot 1/2

Tässä kuussa onkin sitten kaksiosainen menoseuranta, namia heille jotka tykkäävät kuola suupielestä valuen katsoa ja arvostella mielessään muiden rahankäyttöä :D Ensin tämä ihan normaali seuranta kuten aina ennenkin. Normaalista poikkeavia kulueriä oli muutama jotka selitän sitten alla.

Tuloja elokuussa oli eri lähteistä 2300€ ja menoja 2700€ eli miinukselle mentiin 400€ verran. Suurimman osan menoista haukkasi kesän aikana kertyneen Visa-laskun kuittaaminen joka teki 865€ kokoisen loven budjettiin.


Tässäpä tämä lyhykäisyydessään. Säästö on miinusmerkkinen koska siirsin säästötililtä lähes 2000€ parempaan käyttöön, viisi sataa itselleni, vajaan viisi sataa Visalaskun maksamiseen ja tonnin Nordnettiin pääomatuloja poikimaan. Noin karkeasti sanottuna.

Polttoaineeseen meni rahaa aivan perkeleesti lomareissun takia, puolet normaalista määrästä, Visa vinkui remontti-, sisustus- ja lomareissuostosten takia, ilmalämpöpumpun huolto seitsemän vuoden tauon jälkeen imi 140€ ja lahjojakin piti ostella useamman satasen edestä tässä kuussa. Onneksi tuo ilmalämpöpumpun huolto tuo oletettavasti hintansa takaisin ensi talvena koska pumppu pitäisi huoltaa oikeasti vuoden tai kahden välein, pitkän tauon takia myös lasku oli normaalia suurempi.

Positiivisena piirteenä on ruokakulujen pysyminen hallinnassa, 230€ plus matkalla käytetty arviolta noin puolikas satanen. Keittiölaskujen poistuminen yhtälöstä tuo jatkossa noin 400€ entistä enemmän käyttövaraa muiden asioiden hoitoon ja Nordnettiin sijoitettujen roposien tuoma kassavirta ensi vuodesta eteenpäin pitäisi kuolettaa noita pienempiä menoja aika tehokkaasti. Jos vaikka tekisi niin, että keittiöstä vapautuva 400€ jakaantuu 200€ käyttövaroihin/laskuihin ja 200€ sijoituksiin niin katsotaan kuinka loppuvuosi etenee. Ensi vuonna tavoitteeksi voisi ottaa, että sijoituksien tuomilla osingoilla makselen puhelinlaskun eli sen about 25€/kk, kunhan puolet puhelinlaskusta on ensin vähennetty pääomatuloverotuksessa koska käytän puhelinliittymän nettiä sijoitusasioiden hoitamiseen :)

Yhteenvetona kuukausi näytti seuraavalta. Taulukko ei tosin pidä kutiaan koska en ole kaavoissa huomioinut, että rahaa voi siirtyä puskurista sijoituksiin. Ainoa josta voi sanoa, että kyseessä on ns. varma prosenttiluku on tuo asuntolainaan mennyt summa, muuta taitavat olla ihan huuhaata :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti