keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Talous 12/2018 + Yhteenveto 2018

Joulu sekä vuoden vaihde taputeltu pakettiin ja aika aloittaa seuraavan vuoden tavoitteiden jäsenteleminen. Ennen sitä kuitenkin pieni paketointi joulukuun mässäyksistä sekä kokonaisuudessaan vuodesta 2018 tulevaisuuden seurantatarpeita varten.

joulukuu 2018
Joulukuussa tuloja veronpalautusten ja valtion päättämän hienon kertaerän ansiosta yhteensä huimat 5270€. Osinkoja  ei tullut paljon, mutta ensimmäistä kertaa nekin ylittivät 20USD rajan yhden kuukauden aikana, saavutus sekin.

Menoja 5042€ ja säästöönkin jäi jotain joten säästöt huomioiden plussalle jäätiin karvan vajaa 800€ verran. Ei ollenkaan huono suoritus! Harmittaa vaan, että ilman Visan kanssa sekoilua tuo plussalukema olisi ollut pari tonnia suurempi :D

Mitään erikoista ei joulukussa tapahtunut. Ruokakustannukset olivat joulun ostokset huomioiden erittäin maltilliset, kotiin jouduin ostamaan vähän patjoja sekä rotantorjuntakamppeita joista tuli 340€ verran remonttikustannuksia. Alkosta hain pari pulloa viiniä jouluksi josta 64€ "viihdekulut", lääkärillä kävin hakemassa antibioottikuurille reseptin josta 16€ lasku ja lahjoihin sain uppoamaan 240€ (oma itselleni ostamani lahja 220€ on tuolla elektroniikkaosastolla).

Visa oli tosiaan se suurin ongelma, mutta nyt se on taas taputeltu ja toivottavasti myös pysyy kuolleena!














Yhteenveto 2018




yhteenveto 2018
Vuonna 2018 tuloja oli yhteensä 35000€, vuokratuloja kerkesi tulla siihen päälle 2400€ ja osinkojakin sain tämän päivän kursseilla nopeasti laskettuna ilmeisesti juuri ja juuri yli 300€ (ennen veroja).

Menoja 34000€ mukaan lukien säästöön ja sijoituksiin siirtyneet varallisuuserät eli sen suhteen vuosi jäi plusmerkkiseksi aika mukavalla marginaalilla!

Isoja eriä joita osui kohdalle oli entisen asunnon oviremontti josta koitui yli 2300€ ylimääräinen kustannus sekä 4250€ niellyt Visa jonka kuolettamisen kanssa kilpailin keväällä FemmaDonnan kanssa ja nyt syksyllä toisen kerran omin voimin. Oviremontin kustannuksista saatan osan saada verotukseen nyt keväällä ehdotuksen tullessa koska remontin eräpäivä ja itse remontti olivat vasta sen jälkeen kun vuokralainen oli muuttanut asuntoon ja sopimus allekirjoitettu. En tiedä miten verottaja suhtautuu tuohon vähennyksen tekemiseen kun remontista päätettiin viime kevään yhtiökokouksessa meidän vielä asuessa asunnossa?

Autoharrastus on kallista, siihen voi lukea oikeastaan sekä autokustannukset 2400€ sekä elektroniikkakulut 1000€ joka meni pääasiassa autohifiin. Mutta kaikesta kivasta ei voi tinkiä säästämisen takia, pitäähän sitä muistaa tehdä myös niitä asioita joista nauttii, joskus ne vaan maksavat hieman enemmän :D

Yksi katsomisen arvoinen kohta on asuntolainan lyhennyksiin mennyt 2472€ ja asuntolainan korkoihin mennyt 550€. Vaikka korkoprosentti asuntolainassa on 1% niin vuositasolla korkojen prosentuaalinen osuus itse lyhennysmäärästä on erittäin suuri. Monesti ajatellaan ettei asuntolainaa kannata maksaa nopeasti takaisin koska korot ovat niin alhaalla, mutta kun katsoo että vuodessa korot ovat yli 20% itse lyhennyksen määrästä niin minun järjenjuoksulla tuota ei kannata pitkittää ihan järjettömästi. Toki osakemarkkinoilta saa reilusti yli 1% tuottoa, mutta se on verollista tuloa, toisin kuin asuntolainan aikataulua nopeamman poismaksamisen aiheuttama vähennys korkomenoissa.


Kaiken kaikkiaan vuosi 2018 osoitti projektini menevän oikeaan suuntaan. Nyt kun olen todistanut itselleni myös pystyväni maksamaan sijoitusasunnon lainamenot omista tuloistani ja näin ollen vuokratulojen jäädessä suurimmaksi osaksi säästöön, on odotettavissa lievä spurtti varallisuuden kasvussa. Aika näyttää ja teen vertailuja vuoden mittaan miten homma etenee.


Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja onnea säästövuoteen 2019! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti